Dyr

Foruden kæledyr består dyreriget også af tusindvis af forskellige arter. Denne sektion giver dig et indblik i nogle af de mest kendte, inklusiv heste, grise og fugle samt vilde dyr såsom løver, hvaler og aber.

7 interessante fakta om rensdyr

Rensdyret er et dyr, der ofte findes i julemusik og -billeder. Ifølge legenden trækker rensdyr julemandens slæde, har røde næser, har mærkelige navne og kan flyve. Det er selvfølgelig påfund fra børnehistorier. Men hvor meget ved du i virkeligheden om…

Hvad er endemiske arter?

Endemiske arter er arter, der har en begrænset udbredelse eller bestand. Det er også arter, der kun lever i en bestemt del af verden. I denne artikel fortæller vi om egenskaberne og den særlige betydning af denne unikke gruppe af…

Den californiske kondor: Del af naturens rengøringshold

Den californiske kondor er den største flyvende landfugl i Nordamerika og den dominerede engang de vestlige himmelstrøg. Arten er desværre mindsket meget i løbet af det 20. århundrede, indtil drastiske forbehold blev taget for at forhindre, at den blev udryddet.

Sumatra orangutanger: Fysiske egenskaber

Eksperter siger, at disse er de mest menneskelignende primater, der findes, på grund af deres størrelse, det faktum, at de går oprejst samt anden adfærd, de udviser. I denne artikel fortæller vi dig alt, hvad du har brug for at…

Havleguanen: Hersker over Galapagos

Når vi tænker på Galapagosøerne, tænker vi normalt på to dyr: Den kæmpe havskildpadde og havleguanen. I denne artikel vil vi fortælle dig om sidstnævnte, en endemisk og ekstraordinær art, som det er værd at lære om.

Grunde til, at hunde slikker sig om munden

Hunde kommunikerer gennem deres kropssprog. Har du nogensinde undret dig over, hvad det betyder, når hunde slikker sig om munden? Det kan faktisk være et tegn på, at du skal være ekstra bekymret.

Nogle løver jager i havet

Kattedyr er ret tilpasningsdygtige rovdyr, og alligevel kan de færreste af os forestille os, at nogle løver jager i havet. Disse løver beboer Namibias ørkenkyst og har en meget ejendommelig kost.

Kæmpe odder: Karaktertræk og fakta

Den kæmpe odder er en art af pattedyr, som hører til Carnivora orden, i Mustelidae familien, som lever i Amazon-floden. Dens videnskabelige navn er desuden Pteronura brasiliensis og den er den eneste art i sin slægt. Der er også to kendte underarter:…

Mød det søde træpindsvin med gribehale

Dette træpindsvin med gribehale er en af de 12 arter af pidnsvin, som lever i den nye verden. De er oprindeligt fra de sydamerikanske skove i Venezuela, Guyana, Brazilien, Bolivia, Paraguay og nogle områder i det meget nordlige Argentina.

Mød quokkaen: Det gladeste dyr i verden

Quokkaen er en af de små kænguruer, der er blevet erklæret “sårbare” af den internationale union for bevarelse af naturen (IUCN.) De er også berømte, fordi de konstant smiler og har fået øgenavnet, “det gladeste dyr i verden.”

Den skæggede grib: Karaktertræk

Den skæggede grib, eller lammegrib, hører til Gypaetus barbatus slægten. Det er en af de bedst kendte gribbe og lever som regel på steder med bjergområder mindst 1000 meter oppe.