Fisk

Fisk er vandlevende virveldyr, som er dækket af skæl og trækker vejret gennem gæller uden behovet for at skulle forlade vandet. Fisk kan findes i saltvand, ferskvand, varmt vand og koldt vand. I denne sektion vil du lære alt om akvariefisk og vilde fisk.

Stenfisken, en mester i camouflage

Selvom det kan se ud som en, er det ikke en sten. Det er et levende væsen, der har form som en klippe, og som kan skade enhver intetanende person. Stenfisken er en dødbringende, giftig art, der camouflerer sig ved…

Pilrokkearter og deres karakteristikker

Pilrokkearter er en del af en stor orden af bruskfisk, der er kendetegnet ved deres tynde, flade kroppe. De har to brystfinner og en lang hale, og på trods af deres morfologiske forskelle er de faktisk relateret til hajer. I…

Havlampretten: Levested og morfologi

Havlampretten er en skabning, der virkelig viser den utrolige biologiske mangfoldighed omkring os. Denne art af kæbeløs fisk er meget let at genkende. Dens skræmmende udseende og hæmatofagiske diæt er årsag til dens tilnavn “havvampyr”.

Jødefisken: Karakteristika og levested

Jødefisken skiller sig ud ved det faktum, at den udvikler sig som en hun og derefter som en han alt efter, hvilket trin i livet den befinder sig i. Læs mere om denne enorme fisk i dagens artikel.