Interessante fakta om elefanter, du måske ikke kendte

26 august, 2019
Disse pattedyr kan bruge 16 timer på at spise og er i stand til i gennemsnit at spise 220 kg mad om dagen. Dette er ikke overraskende, når man tænker på, at de vejer syv ton.
 

På trods af at det er et enormt dyr, synes elefanten at være blid og prøver ikke at skræmme folk. De fleste mennesker ved, at disse dyr er tamme og tilgængelige, hvilket gør dem til meget populære dyr. Fortsæt med at læse, hvis du gerne vil lære nogle interessante fakta om elefanter.

Nogle interessante fakta om elefanter

Fakta om elefanter og deres ører

Vidste du, at elefanter bruger ørerne til at regulere deres kropstemperatur? Fordi de har et meget langsomt stofskifte, og på grund af deres enorme størrelse, er det svært for dem at holde sig kølige, især fordi de lever i meget varme klimaer. Så de bruger ørerne for at hjælpe med at holde sig kølige.

Afrikanske elefanter bruger også deres ører som en trussel. Deres ører er større end hos andre arter af elefanter, og de kan nemt bevæge dem for at skræmme potentielle rovdyr væk.

En elefants ører er unikke for den enkelte elefant. Ikke to elefanter vil have de samme ører. De har forskellige markeringer på ørerne, ligesom mennesker har med deres fingeraftryk.

De bevæger sig altid i flok

Du vil aldrig se en elefant alene. De bor, går, emigrerer og spiser i flok. Når elefanten er en baby, omgiver flokken dem faktisk som en måde at give dem beskyttelse på. Hvis moren dør, er andre medlemmer af flokken klar til at tage sig af dem.

Fakta om elefanter og deres måde at sove på

Voksne elefanter sover stående. Dette er en måde at beskytte sig selv mod rovdyr. Hvis de sov liggende, kunne de overmandes, inden de nåede så meget som at løfte sig op fra jorden.

 

Når babyelefanter sover, er de dog altid omgivet af voksne.

De bader i mudder

Mens du måske har set mange rapporter, fotos og beretninger om elefanter, der bader i floder og søer, bader de også ofte i mudder. Dette er, fordi det er køligere og hjælper dem med at slippe af med parasitter.

Fakta om elefanter omkring deres vægt

Den afrikanske elefant er det største kendte tykhudede dyr og kan nå en kropsvægt på syv tons. Kan du forestille dig et møde med et af disse dyr? Der er endda et kendt tilfælde af en elefant, der vejer 11 tons.

Opdelte flokke

Når en han-elefant er 12 år gammel, forlader han flokken. Dette betyder, at der i flokkene kun er hunner og de unge. Hannerne kan mødes i par eller grupper på tre og kæmpe for at vinde en hun.

Konstant spisning

Der er mange interessante fakta om elefanter og deres kost

Hvis det overrasker dig at høre, at en koala bruger 22 timer på at sove, hvad siger du så til, at en elefant bruger 16 timer på at spise? Ingen mor-elefanter er nødt til at fortælle sit barn, at det skal “spise alle sine grøntsager for at blive stor og stærk”. Faktisk estimeres det, at en elefant i gennemsnit kan spise 220 kg mad pr. dag!

 

Fakta om elefanter og den lyd, de laver

Nej, elefanter er ikke stumme. De laver en trompeterende lyd.

Deres snabel

Du ved sandsynligvis allerede, at den vigtigste anvendelse af deres snabler er at drikke vand er at drikke vand. Snablen er dog meget mere nyttigt end bare det. De bruger den også til at klø deres øjne, ører og til at gribe og kaste ting.

Dværgelefant

Det siges, at dyr konstant udvikler sig. Vi ved ikke, om det er sandt eller ej, men der findes beviser på en art af elefanter, der var på størrelse med en gris, der dateres tilbage fra forhistorisk tid.

Fakta om elefanter og deres alder

En elefant kan leve i op til 70 år, men den ældste elefant, der nogensinde er registreret, var 82 år gammel.

Graviditet

En elefants graviditet varer 22 måneder, den længste drægtighedsperiode for alle dyr på jorden!

Fakta om elefanter og deres kost

Mange mennesker spekulerer måske over, hvad elefanter spiser. Deres kost er baseret på græs og træbark.

Forhåbentlig synes du, efter at have læst disse interessante fakta om elefanter, endnu bedre om disse fantastiske dyr.