Sådan kan du underholde kæledyr under lockdown

Lige nu er det vigtigt for alle at blive hjemme og blive i sikkerhed. Men det betyder ikke, at vi ikke kan gøre noget for at have det sjovt med vores firebenede venner. I dag vil vi tale om, hvordan man kan underholde kæledyr under lockdown.
 

I dag vil vi fortælle dig, hvordan du kan underholde kæledyr under lockdown. Alle har brug for at gøre en indsats for at sætte en stopper for spredningen af COVID-19. Det betyder kun at forlade sit hjem, når det er absolut nødvendigt – for at købe mad, arbejde, gå med hunden osv.

Tiden er kommet, hvor vi skal bruge al vores opfindsomhed og lede efter nye, sjove alternativer. Men ikke blot til os mennesker.

Sådan kan du underholde kæledyr under lockdown

Dagene, vi tilbringer indenfor under lockdown, kan være et godt tidspunkt til at forbedre vores kæledyrs berigende omgivelser.

Berigelse refererer til enhver handling, som tilpasser eller skaber et miljø, hvor dyret kan udtrykke sin naturlige adfærd, der er særlig for sin art.

Det er vigtigt, at dyr kan udvikle den adfærd, der er naturlig for sin art, selv når vi skal tilbringe det meste af tiden indenfor. Dette hjælper dem med at opretholde deres fysiske og mentale velvære.

Med hjælp fra meget simple lege, aktiviteter og genstande kan vi fremme denne adfærd. Og mens vi er i gang med det, kan vi også underholde vores dyr på en måde, som er behagelig for dem. Vi vil anbefale flere løsninger i afsnittene nedenfor.

 

1. Snuselege til hunde for at underholde kæledyr under lockdown

Hunde har evnen til at opfange lugte, som er flere kilometer væk. Dette er takket være deres mere end 220 millioner lugteceller. Det er essentielt for hunde at kunne lugte. Over 50% af hundes hjerne er faktisk dedikeret til dens lugtesans. Lugt er derfor grundlæggende for ordentlig mental udvikling hos hunde.

Du kan stimulere din hundehvalps lugtesans derhjemme ved at gemme bunker af foder under måtter og i legetøj. Eller du kan blot pakke noget foder ind i klude eller gamle stykker tøj, du har liggende derhjemme. Denne aktivitet vil også hjælpe dig med at mindske din hunds angst og grådighed overfor foder, eftersom det vil tage mere tid og indsats at spise.

Hund snuser til luften

2. Jagt til katte

Du kan vække din kats jagtinstinkter med legetøj, snore, fjer osv. for at kunne imitere et lille bytte. Denne leg er en måde at øge dit bånd til dit kæledyr i et stykke tid, men det er ikke det hele. Det fremmer også fysisk aktivitet og hjælper med at forebygge fedme, hvilket er gængst hos tamme katte.

 

Du kan også kaste en bold lavet af sammenkrøllet papir eller stykker af foder til dit kæledyr, så den kan jagte og fange det. Det er vigtigt at give din kat noget tid til at vænne sig til legen.

En kat på jagt som eksempel på at underholde kæledyr under lockdown

3. Har du nogensinde prøvet at bruge katteurt?

Nepeta cataria er bedre kendt som katteurt. Det er en meget attraktiv urt for katte. Den frigiver nepetalakton, hvilket er et flygtigt stof, som de fleste katte (mellem 50 og 70% af tamme katte) er følsomme overfor.

Katte, som er følsomme overfor denne urt, kan gnubbe deres kroppe og hoveder mod det. Eller de kan hoppe, rulle rundt, miave, tygge på det og savle. Derefter vil de blive euforiske og ophidsede. Effekten varer som regel omkring 15 minutter.

Du kan købe katteurt i mange forskellige former eller endda gro det selv derhjemme. Det er nemt at finde i bestemte supermarkeder og ellers kan du købe det på nettet. Hvis du ønsker at gro det selv, tager det nogle få dage at gro.

Du kan give det til din kat, som det er, eller du kan komme det indeni dit kæledyrs legetøj. På samme tid kan du lave en spray med det. Sprøjt blot noget af det på sengen og kradsetræet for at gøre det mere spændende.

Katteurt kan bruges til at underholde kæledyr under lockdown

4. Leg gemmeleg

En leg så simpel som gemme kan være den perfekte løsning, hvis du og dit kæledyr keder sig. Få din hund eller kat til at blive på samme sted, hvis det er muligt. I mellemtiden skal du gemme dig et sted og så råbe “Søge!”.

Dette kan kræve noget træning først, men det er en god leg til at øve kommandoer. Derudover kan det være nyttigt, når lockdown er overstået, så du kan tage din hund med i parken uden snor på.

Trænet hund står med poter på ejers knæ

5. Lav hjemmelavede spil

Der er mange genstande i dit hjem, som du kan anvende til at underholde kæledyr under lockdown. Dette er tilfældet, hvad end du har hunde, katte, kaniner eller gnavere. Eksempler er tuneller og kasser af pap, tomme plastikflasker, bolde af papir… Disse er alle gode muligheder til at gemme foder eller belønninger.

Men husk at være forsigtig. Du skal altid sikre dig, at materialerne, du anvender, er sikre for dit kæledyr. Du skal også holde øje med aktiviteten for at sikre dig, at dit kæledyr ikke begynder at gnave eller tygge i den genstand, du har besluttet dig for at bruge som gemmested.

Katte leger med hjemmelavet legetøj

Det er godt for dig at underholde kæledyr under lockdown

At underholde kæledyr under lockdown ved hjælp af lege og aktiviteter får ikke blot tiden til at gå hurtigere. Det hjælper også med at forbedre dit forhold til dit kæledyr og forstå dem bedre. På den måde kan du bedre føle empati med dyr generelt, både tamme dyr og andre.

En sidste bemærkning. Det er ikke en god idé at give dit kæledyr toiletpapir til at lege med, hvis du senere vil stille det toiletpapir på badeværelset til at blive brugt. For det første, fordi det er spild af toiletpapir, men også fordi papiret vil blive beskidt.

Selv hvis du har vasket gulvene samme morgen, er det ikke en god idé at lege med toiletpapir rundt i huset… hvad end aktiviteten involverer kæledyr eller ej. Du bør i stedet vente, til du har en tom rulle, så du kan bruge den til dine lege.