En schæferhund testede positiv for coronavirus

Først en pomeranian og nu en schæferhund. Hvad sker der med disse hunde, som har testet positiv for coronavirus? Bør kæledyrsejere være bekymrede?
 

Siden virussen dukkede op og skabte kaos blandt hele verdens befolkning, er der fundet mange usædvanlige begivenheder sted… nogle er mere bemærkelsesværdige end andre. For eksempel den seneste nyhed om, at en schæferhund testede positiv for coronavirus i Hong Kong.

En schæferhund testede positiv for coronavirus i Hong Kong

For at kunne forstå lidt bedre, hvad der skete, vil vi se på den information, der blev givet af South China Morning Post:

  • Schæferhunden er to og et halvt år gammel og tilhører en 30-årig kvinde. Ejeren bor i Pok Fu Lam området og blev for nyligt smittet med coronavirus.
  • Uro spredte sig hurtigt, for efter at have udført nogle tests, fandt eksperter rester af virussen på dyrets snude.
  • Dyret har dog ikke vist nogen symptomer på virussen.
En schæferhund testede positiv for coronavirus

  • Ifølge Malik Peiris, en virolog specialiseret i folkesundhed og professor på University of Hong Kong, er det sandsynligt, at schæferhunden fik denne sygdom fra sin ejer eller et andet menneske. Peiris siger det samme med hensyn til den pomeranian, som også testede positiv.
  • På samme tid indikerede Peiris, at det faktum, at en schæferhund testede positiv for coronavirus, ikke betyder, at den vil udvikle COVID-19 eller vil vise symptomer.
  • Og hvad er der sket med disse dyr, siden de testede positiv for coronavirus? De er begge i karantæne, hvor de vil forblive under observering.
 

Kan kæledyr få virussen?

Som et resultat af frygt og rygter, som omgiver denne form for nyhed, er tilfældene af efterladte dyr steget drastisk. Myndigheder insisterer derfor på vigtigheden af at tjekke troværdige og officielle nyhedssider. Hvis man har nogen tvivl, bør man desuden tjekke med en troværdig dyrlæge.

Det er foruden dette også vigtigt at anvende sund fornuft og ansvar. Begge er nøgler for at kunne undgå at tage drastiske forbehold og sætte kæledyrs liv i fare – især i tider som dette.

Eksperter fra Spanish Veterinatian Collegiate Organization (OCV) forklarer, at til dato har der ikke været nogen videnskabelige data, der viser, at kæledyr kan lide af eller sprede COVID-19.

Det er vigtigt at pointere, at der er mange sygdomme, som er typiske for dyr og ud fra navnet er forbundet med coronavirus. De er dog ikke den samme, som den pandemi, der rammer menneskearten lige nu.

Et eksempel på en lignende sygdom hos kæledyr er feline coronavirushvilket udelukkende rammer katte.

På samme måde kan hunde lide af canine coronavirus. Præcis ligesom feline coronavirus, rammer denne sygdom kun hunde.

 

Kan hunde smittet med COVID-19 så sprede denne sygdom til mennesker? Nej, vi har ingen grund til at tro, at katte og hunde kan sprede COVID-19 til mennesker. Der er ingen dokumenterede tilfælde af det i verden og vi bliver nødt til at overveje den ubegrænsede udbredelse af denne virus.

Dyrlægers og formidleres fremragende arbejde

Hund tjekkes hos dyrlæge, efter schæferhund testede positiv for coronavirus

Dyrlæger har ikke forsømt noget punkt i deres arbejde under denne nødssituation. Mange har tilbudt sin hjælp for at kunne garantere produktionskæden, ernæringsmæssig sikkerhed og alle dyrs velvære, præcis ligesom det er blevet efterspurgt af organisationer for dyrevelfærd.

På samme tid kan vi takke videnskabelige formidlere og alle de professionelle indenfor biologi (og andre videnskabelige ormåder). De har bidraget med meget information til samfundet på en ansvarsfuld måde for at kunne undgå efterladte kæledyr. De har også bidraget til at opmuntre til pleje og god hygiejne for kæledyr, efter de har gået en tur.

Den grundlæggende besked, der kommer fra alle de professionelle, er den følgende: Sund fornuft og ro. Lad ikke dig selv tro på rygter og blive offer for panik. Husk, at du altid kan tale med en troværdig dyrlæge over telefonen, hvis du har nogen bekymringer.